MORGAN COURT_

Project Information+

  • CLIENT Moreland City Council

  • YEAR 2016
  • STATUS Complete
  • TYPE Streetscape
  • LOCATION Glenroy, Victoria

Credits Design Team+

  • DIRECTOR Michael Ford

Consultants+

  • Urban & Public; Matrix Engineering Group; Civiltest

Contractor+

  • LIGHTING ELECTRICAL ENGINEER Webb Australia Group

Located in an existing thoroughfare linking Pascoe Vale Road retail to Glenroy Road, Morgan Court includes simple and bold forms that create opportunities for social connection, performance, exhibition and ...

Located in an existing thoroughfare linking Pascoe Vale Road retail to Glenroy Road, Morgan Court includes simple and bold forms that create opportunities for social connection, performance, exhibition and art. The design encourages users to slow down and engage with the space and one another. A number of bespoke blocks are repeated throughout the space and when arranged, forming robust structures and spatial configurations. Each repeated arrangement of blocks creates the framework for multiple programs, types of occupation and scale of gathering.

Using a minimal number of block types creates efficiencies through mass production while still allowing for limitless arrangements and configurations. The configuration encourages participation, chance encounters and social exchange, enticing the community to explore Morgan Court.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!